Biologische groente thuisbezorgd auto

Biologische groente die - met de auto - thuisbezorgd wordt: dat is toch vreemd?

Op mijn fietsje (!) terug naar huis, zag ik vanmiddag een busje van een leverancier van biologische groentepakketten rijden. Achterop stond ook nog in het groot dat "bezorging gratis is".
Eigenlijk vind ik dat best vreemd: biologische groente is toch vooral voor mensen die bij willen dragen aan een beter milieu? Waarom dan laten bezorgen door zo'n vervuilend dieselbusje? Ben ik de enige die daar raar van opkijkt of zijn er meer mensen?

Antwoorden: Biologische groente thuisbezorgd auto

Avatar

Biologisch wordt vaak wel in één adem genoemd met milieuvriendelijk, terwijl het biologische alleen slaat op de manier waarop het wordt gekweekt (zonder kunstmest en bestrijdingmiddelen) of wordt groot gebracht (zonder injecties, volpropmachine en met voldoende ruimte voor de dieren om te kunnen bewegen).

Zo kan ik me voorstellen dat je voor een grotere stal, meer energie nodig hebt om deze te verwarmen. Dit strookt ook niet helemaal met het idee dat het energie en dus het milieuvriendelijk is.

Aan de andere kant is er wel iets te zeggen voor het direct thuisbezorgen. Een supermarkt koopt over het algemeen meer in dat het uiteindelijk verkoopt. De overgebleven goederen worden doorgedraaid of vernietigd. Ook dat kost energie. Als je nu vanaf de bron het bij de klant af kan leveren heb je minder kans de biologische waren op de vuilnisbelt belanden.
Amicita | 01-04-2010 13:51

Avatar

Veel mensen kopen ook biologische groenten omdat dat meestal gezonder is, dus niet alleen voor het milieu.
(Ik ben het trouwens helemaal eens met Amitica)
grtz
Kepela | 03-08-2010 17:31Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Biologische groente thuisbezorgd auto