Bevallen van kat!

Hoe kan ik zien dat mijn kat aan het bevallen is?

2 van mijn katten zijn nu hoogzwanger (nog 1 tot 1.5 week tot ze jongen). Hoe kan ik nou precies zien hoe een kat gaat bevallen? Gaat het dan bepaald gedrag vertonen, bepaalde plekken opzoeken? Of hoe zit dat??

Alvast bedankt!Huisdier

Antwoorden: Bevallen van kat!

Stel een kwero  1 2 3 4 5 ›› (6)

Avatar

Inderdaad, de kat gaat dan een rustige en veilige plaats op zoeken waar ze haar jong kan werpen. Als ze buiten kan, zal je ze dus een dag of twee niet zien.

Maar je weet nu dat ze hoog zwanger is.
Probeer ze dan binnen te houden. Je kan bijvoorbeeld een grote kartonnen doos klaarzetten en er een gat uit snijden, en zet deze bijvoorbeeld achter je zetel, waar je niet of zelden aan voorbij komt. leg er ook een deel dekens in en zet het eet en drinkbakje in de buurt.
DeFret | 02-06-2007 14:57 Spacer

Avatar

We hebben inderdaad al een aantal dozen neergezet met lakens/handdoeken/doeken erin, ze zijn er nu wel in aan het woelen...maar het wordt vooral als 'spannende' slaapplek gebruikt...
Hikari | 02-06-2007 15:55 Spacer

Avatar

Mijn poes is zwanger haar tapels zijn al opgezet

mijn vraag is nu hoelang gaat het nog duren voordat ze haar jonger te wereld zet
Anoniem | 10-11-2008 18:31 Spacer

Avatar

Dit zal ongeveer nog een paar dagen tot een week zijn.
Zorg wel dat je haar nu binnen houdt. Het risico bestaat dat ze nu naar buiten wil om een nest te maken, en daar haar jongen te baren. Met dit weer vriezen die kittens dan dood!
Anoniem | 10-11-2008 18:50 Spacer

Avatar

mijn kat is zwanger maar hoe kun je zien hoe lang ze zwanger is. Haar tapels zijn al dik.
Anoniem | 01-03-2009 11:46 Spacer

Avatar

Drie tot vier weken na de bevruchting beginnen de tepels van een zwangere poes rozerood te kleuren en iets op te zwellen. Ze slaapt wat langer dan anders en is misschien wat meer in zich zelf gekeerd of juist aanhankelijker dan normaal. Tegen het eind van de zwangerschap kun je, als de poes bij je op schoot ligt, de ongeboren katjes voelen bewegen als je je hand zachtjes op de buik van de poes legt. Een poes is ongeveer 2 maanden zwanger. Wil je zeker weten hoe ver je kat is dan zul je toch naar de dierenarts met haar moeten.
irma (Admin) | 01-03-2009 15:22 Spacer

Avatar

Mijn poes is bevallen en eet die poesjes op zonder aanwijsbare reden is dat een normale reactie?
Anoniem | 26-03-2009 22:36 Spacer

Avatar

Dit hoort in principe niet, maar het kan zijn dat de kittens een afwijking hebben die wij mensen niet kunnen zien. In het wild eten de moeders bijvoorbeeld de kittens op als ze ziek zijn, en niet levensvatbaar zijn, of snel zullen sterven. Dit doen ze zodat de rest van de kittens (die wel gezond zijn), de melk kunnen drinken en zo sterker worden.

Mag ik vragen of het haar eerste nest is, of dat dit al eerder het probleem is?

Wat je ook zou kunnen doen, moederpoes + kittens meenemen naar de dierenarts, of dierenarts opbellen, vragen wat je zou kunnen doen.

Een oplossing zou namelijk zijn dat je de kittens weghaalt bij de moederkat en ze met flesvoeding grootbrengt. Zeker in het begin gaat dit véél tijd kosten, aangezien de kittens dan elke 2 uur voeding nodig hebben...
Anoniem | 27-03-2009 10:57 Spacer

Avatar

Ze heeft 1 volledig gegeten 1 de kop opgepeuzeld en een de helft opgegeten en 1 is gestorven zonder iets van te eten
Anoniem | 27-03-2009 13:25 Spacer

Avatar

Als ik jou was zou ik de kitten weghalen bij de moederkat, en ze flesvoeding gaan geven. En even de dierenarts bellen, het kan namelijk ook aan de moederkat liggen, doordat ze bijvoorbeeld zelf ziek is, en niet meer kan handelen zoals een normaal dier zou doen...
Anoniem | 27-03-2009 13:29 Spacer


Stel een kwero  1 2 3 4 5 ›› (6)

Reactie plaatsen
Hou mij op de hoogte van nieuwe reacties?

  

Gerelateerd aan: Bevallen van kat!