Hond eet kattedrollen

Is het schadelijk als een hond kattedrollen eet?

De hond van mijn schoonouders logeert momenteel bij mij en nu heb ik 'm al een paar keer betrapt op het opeten van drollen uit de kattenbak. Naast dat ik het zelf een heel onsmakelijk idee vind, ben ik ook bang dat het slecht is voor de hond. Is dat zo?

Antwoorden: Hond eet kattedrollen

Avatar

Veel hondenliefhebbers kennen de hardnekkige gewoonte van hun huisdier om uitwerpselen te eten. Dit gedrag heeft een wetenschappelijke naam en heet coprofagie. Het is een fenomeen dat de mens nogal onsmakelijk vindt, maar voor veel dieren is het een noodzakelijke en normale methode om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Voor veel knaagdieren is het eten van ontlasting, ofwel coprofagie, een levenswijze die het mogelijk maakt om aan vitaminen te komen die onvoldoende door het lichaam nit het voedsel gehaald kunnen worden. Bij honden is heel lang gedacht dat dit ook de belangrijkste reden voor coprofagie was. Echter uit recent onderzoek blijkt dat coprofagie bij honden een veel lastiger te verklaren gedrag is, waarin zowel de samenstelling van de voeding, het psychisch welzijn en zelfs genetische factoren een rol spelen.
28-04-2009 02:36

Avatar

Mijn ouders hebben ook 2 golden retrievers en 2 katten. Deze doen echter buiten in de tuin hun behoeften maar als de honden de kans hebben gaan ze snel naar de plekjes waar de katten hun behoeftes hebben gedaan en eten deze op. Dit doet de oudste al 13 jaar dus ik neem aan dat dit niet schadelijk is! Onze eigen labrador heeft toevallig gister de kattenbak leeggeten. Normaal gesproken mag/kan ze er niet bij. Maar de deur niet goed dichtgedaan en hop daar ging ze. Ik zie niks anders aan der. Dus ik ben van mening dat het niet schadelijk voor ze is. Wel raad ik je aan om de kattenbak anders op een plek te zetten waar de hond niet bij kan. Zo voorkom je dat de hond hem leeg eet. Bij ons werkt(behalve natuurlijk als je deur open laat staan!)

Succes ermee!
Ktje | 13-05-2009 11:37Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Hond eet kattedrollen