Mijn kat

Hoe weet ik wanneer mijn poes moet bevallen?

Hallo mijn poes is zwanger maar we weten nier voor wanneer ik weet wel dat ene poes 9 weken zwanger is maar het probleem is we weten gewoon niet hoe ver ze is hoe kunnen we dat weten je kunt haar jongen al voelen bewegen en haar tepels beginnen uittezetten is dat al een teken dat het niet lang meer zal duren

HELP ONS AUBHuisdier

Antwoorden: Mijn kat

Stel een kwero  1 2

Avatar

Eigenlijk zijn de enige belangrijke tekenen de weeŽn. Dat zijn, zoals je vast wel weet, de samentrekkingen van de baarmoeder. De poes heeft dan erge krampen, en dit is eigenlijk het enige waaruit je kan afleiden dat de bevalling gaat beginnen.
Natuurlijk zie je ook in de week voor de bevalling veranderingen in het gedrag van je kat. Ze zal nestgedrag gaan vertonen, dit betekent dat ze op zoek gaat naar een fijn plekje om te bevallen, vaak zorgt de kat er ook zelf voor (door er dingen naartoe te slepen zoals handdoekjes) dat het een fijn plekje wordt voor haar.
Sommige katten zonderen zich af in de laatste week van de zwangerschap, anderen worden juist extra aanhankelijk. Dit verschilt sterk per kat.

Heel belangrijk is dat uw poes een rustige plek heeft waar ze ongestoord kan bevallen. Een grote mand of doos waar ze voor de bevalling al graag in gaat zitten moet klaar staan.

Over het algemeen vindt de bevalling plaats als er niemand in huis is of 's nachts. Poezen hebben vrijwel nooit hulp nodig tijdens de bevalling. Over het algemeen geeft de aanwezigheid van een kater in huis geen problemen. De poes zal de eerste weken het nest maar voor heel korte perioden verlaten. U kunt de eerste weken de kater liever alleen in de ruimte met de kittens laten als u er ook bij bent. Zo kunt u zien of hij zich agressief tegen de moeder of de kittens gedraagt. Meestal is dit niet zo.
irma (Admin) | 29-03-2009 18:28 Spacer

Avatar

Hallo mijn poes moet volgende week of de week erna bevallen maar mijn vraag was of dat goed is als mijn kat buiten bevalt want ze zit nu liever buiten dan binnen en ze wil nietmeer geknuffelt worden.we hebben buiten wel een schuur waar ze vaak zit maar het probleem is dan dat we daar niet aan kunnen aan die plaats want dat ligt hoog in de struiken maar dat staat wel dicht bij ons huis.
is er iets waar ik dan nog speciaal op kan letten
weet het mij te zeggen a.u.b
Anoniem | 18-05-2009 20:43 Spacer

Avatar

Ik zou toch proberen om de poes binnen te halen en dan te zorgen dat ze ook binnen blijft. Zo kun je veel beter zien als er wat mis zou gaan voor, tijdens of na de bevalling.
irma (Admin) | 18-05-2009 21:17 Spacer

Avatar

Ik heb een vraag mijn poes ligt de laatste paar dagen op 1 plek en ligt veel te slapen :P
ze is lekker aanhankelijk en heeft een aardige dikke buik :D maar elke
x als ik een handoek of iets bij die plek leg is die plek niet meer goed
ze wil die deken/handoek van alles geprobeert er gwoon niet hebben
moet ik dat zo laten of??
Anoniem | 26-05-2009 16:29 Spacer

Avatar

Op de volgende site staat alles over de dracht en bevalling en nog veel meer over katten. http://www.dekattensite.nl/html/hvekdk.html
Succes met de bevalling van je poes, hopelijk gaat alles goed.
irma (Admin) | 26-05-2009 16:59 Spacer

Avatar

Mijn poes ligt veel te slapen, en je voelt de kittens al flink trappen in haar buik. Mijn vraag is; gaat het nu nog lang duren?
en hoe kun je zien dat je poes weeen heeft?
Anoniem | 10-08-2009 15:46 Spacer

Avatar

Hallo, mijn poes is zwanger,
vorige keer heeft ze haar jongskes vroeg verloren,
deze keer heeft ze een dikke buik en blijkt alles goed te gaan,
aan sommige tepels heeft ze al gedroogde melk
kan dit kwaad?
Anoniem | 11-08-2009 13:27 Spacer

Avatar

Hallo...
mijn poes is al een keer schijnzwanger geweest denk ik.
maar nu is ze het echt! ze heb een hele dikke buik dn slaap veel normaal kroel ze nooit veel met mensen maar nu juist heel veel
ze is erg klein kan dat geen kwaad of heb ze dan kans dat het verkeerd gaat lopen alvast bedankt voor de reactie
gr >R>R
Anoniem | 17-06-2010 18:52 Spacer

Avatar

Hallo, waarschijnlijk is onze poes zwanger maar we weten het niet zeker...
ze is steeds bezig om naar boven te lopen en verstopt zich dan.
ze is niet supperr dik maar is dikker dan ooit. als je een hand over haar buik legt voel je precies waar de tepels zitten!
is dit een teken dat ze zwanger is?
gr
Anoniem | 15-02-2011 13:50 Spacer

Avatar

Hallo wij hebben gemerkt dat onze kater eigenlijk een kattin is we hebben de poes gekregen over een maandje terug en onze kater heeft die blijkbaar volgestoken en hoe kunnen we nu weten of het zo is of niet voor we naar de dierenarts gaan help ons aub groetjes
Anoniem | 16-02-2011 00:17 Spacer


Stel een kwero  1 2

Reactie plaatsen
Hou mij op de hoogte van nieuwe reacties?

  

Gerelateerd aan: Mijn kat