Mijn kat

Hoe weet ik wanneer mijn poes moet bevallen?

Hallo mijn poes is zwanger maar we weten nier voor wanneer ik weet wel dat ene poes 9 weken zwanger is maar het probleem is we weten gewoon niet hoe ver ze is hoe kunnen we dat weten je kunt haar jongen al voelen bewegen en haar tepels beginnen uittezetten is dat al een teken dat het niet lang meer zal duren

HELP ONS AUB

Antwoorden: Mijn kat

Avatar

Eigenlijk zijn de enige belangrijke tekenen de weeŽn. Dat zijn, zoals je vast wel weet, de samentrekkingen van de baarmoeder. De poes heeft dan erge krampen, en dit is eigenlijk het enige waaruit je kan afleiden dat de bevalling gaat beginnen.
Natuurlijk zie je ook in de week voor de bevalling veranderingen in het gedrag van je kat. Ze zal nestgedrag gaan vertonen, dit betekent dat ze op zoek gaat naar een fijn plekje om te bevallen, vaak zorgt de kat er ook zelf voor (door er dingen naartoe te slepen zoals handdoekjes) dat het een fijn plekje wordt voor haar.
Sommige katten zonderen zich af in de laatste week van de zwangerschap, anderen worden juist extra aanhankelijk. Dit verschilt sterk per kat.

Heel belangrijk is dat uw poes een rustige plek heeft waar ze ongestoord kan bevallen. Een grote mand of doos waar ze voor de bevalling al graag in gaat zitten moet klaar staan.

Over het algemeen vindt de bevalling plaats als er niemand in huis is of 's nachts. Poezen hebben vrijwel nooit hulp nodig tijdens de bevalling. Over het algemeen geeft de aanwezigheid van een kater in huis geen problemen. De poes zal de eerste weken het nest maar voor heel korte perioden verlaten. U kunt de eerste weken de kater liever alleen in de ruimte met de kittens laten als u er ook bij bent. Zo kunt u zien of hij zich agressief tegen de moeder of de kittens gedraagt. Meestal is dit niet zo.
Irma | 29-03-2009 18:28

Avatar

Hallo mijn poes moet volgende week of de week erna bevallen maar mijn vraag was of dat goed is als mijn kat buiten bevalt want ze zit nu liever buiten dan binnen en ze wil nietmeer geknuffelt worden.we hebben buiten wel een schuur waar ze vaak zit maar het probleem is dan dat we daar niet aan kunnen aan die plaats want dat ligt hoog in de struiken maar dat staat wel dicht bij ons huis.
is er iets waar ik dan nog speciaal op kan letten
weet het mij te zeggen a.u.b
18-05-2009 20:43

Avatar

Ik zou toch proberen om de poes binnen te halen en dan te zorgen dat ze ook binnen blijft. Zo kun je veel beter zien als er wat mis zou gaan voor, tijdens of na de bevalling.
Irma | 18-05-2009 21:17

Avatar

Ik heb een vraag mijn poes ligt de laatste paar dagen op 1 plek en ligt veel te slapen :P
ze is lekker aanhankelijk en heeft een aardige dikke buik :D maar elke
x als ik een handoek of iets bij die plek leg is die plek niet meer goed
ze wil die deken/handoek van alles geprobeert er gwoon niet hebben
moet ik dat zo laten of??
26-05-2009 16:29

Avatar

Op de volgende site staat alles over de dracht en bevalling en nog veel meer over katten. http://www.dekattensite.nl/html/hvekdk.html
Succes met de bevalling van je poes, hopelijk gaat alles goed.
Irma | 26-05-2009 16:59

Avatar

Mijn poes ligt veel te slapen, en je voelt de kittens al flink trappen in haar buik. Mijn vraag is; gaat het nu nog lang duren?
en hoe kun je zien dat je poes weeen heeft?
10-08-2009 15:46

Avatar

Hallo, mijn poes is zwanger,
vorige keer heeft ze haar jongskes vroeg verloren,
deze keer heeft ze een dikke buik en blijkt alles goed te gaan,
aan sommige tepels heeft ze al gedroogde melk
kan dit kwaad?
11-08-2009 13:27

Avatar

Hallo...
mijn poes is al een keer schijnzwanger geweest denk ik.
maar nu is ze het echt! ze heb een hele dikke buik dn slaap veel normaal kroel ze nooit veel met mensen maar nu juist heel veel
ze is erg klein kan dat geen kwaad of heb ze dan kans dat het verkeerd gaat lopen alvast bedankt voor de reactie
gr >R>R
17-06-2010 18:52

Avatar

Hallo, waarschijnlijk is onze poes zwanger maar we weten het niet zeker...
ze is steeds bezig om naar boven te lopen en verstopt zich dan.
ze is niet supperr dik maar is dikker dan ooit. als je een hand over haar buik legt voel je precies waar de tepels zitten!
is dit een teken dat ze zwanger is?
gr
15-02-2011 13:50

Avatar

Hallo wij hebben gemerkt dat onze kater eigenlijk een kattin is we hebben de poes gekregen over een maandje terug en onze kater heeft die blijkbaar volgestoken en hoe kunnen we nu weten of het zo is of niet voor we naar de dierenarts gaan help ons aub groetjes
16-02-2011 00:17

Avatar

Hallo onze poes is drie jaar heeft al twee keer een nestje gehad eerste nestje was te vroeg en die zijn ook overleden het tweede nestje was perfect,4 kleinen lieve poesjes die het goed doen.
nu kan ze weer elk moment bevallen daarna willen we haar laten steriliseren hoeveel tijd moet daar tussen zitten??

een trotse eigenaar van een schat van een poes.
26-02-2011 16:59

Avatar

Wij zitten nu op een camping met zwerfkatten en eentje is volgens mij zwanger, ze is heem dik e. Ook aan de zijkant en en ook is ze heel aanhankelijk :). Maar natuurlijk weten we niet wanneer ze gaat bevallen... Wat zijn de tekenen?
02-05-2011 13:19

Avatar

Hallo.

onze poes is overduidelijk zwanger! ik heb dan ook gezien dat ze gedekt is en volgens mij zal ze dan rond 12 juni moeten bevallen. nu heb ik een doos klaar gezet met haar favo dekentje erin op de overloop (ivm drie kleine kinderen) om daar rustig te kunnen bevallen alleen ze wil/gaat er niet in!! ik ben bang dat ze buiten gaat bevallen en zou graag willen weten wat ik hier tegen kan doen! haar binnen houden zou een hele moeilijke opgave worden, we zijn druk aan het verbouwen en er is dus altijd een uitweg naar buiten. na dit nestje laten we haar sterriliseren. dat neemt niet weg dat we goed voor dit nestje zullen zorgen.
en hoe kan ik merken dat de bevalling begint? en hoe laat een poes zien dat ze weeen heeft?
hoop op Uw reactie`s

met vriendelijke groet fam. reigersberg
05-06-2011 08:54

Avatar

Hallo,

Ik heb een Turkse Angora met een oog honing kleeur en andere baby blauw.
Ze is zwanger en dat duurt ongeveer 2 maanden.
over 2 dagen of meer gaat zij bevallen.
Kan echt niet wachten!
En als je niet weet of je kat echt zwanger is volg mij tips :

1...Als je kat zwanger is dan beginnen de melkklieren (speentjes) optezwellen.
2...Als je nog een mannetjes kat in huis heb dan probeert hij de baas te spelen en gaat hij de poes bijten en op de poes zitten.
3...De buik van je kat gaat dikker worden.
4... Ze eet meer.
5...Ze gaat heel de dag slapen en is minder speels dan dat ze nog niet zwanger was.


Ik hoop dat jullie mij tips goed vonden en wens jullie veel suc6 als jullie poes ook zwanger wordt.
Ik ben 10 jaar en ik weet er super veel over en ging er een spreekbeurt over houden en ik kreeg een ruimvoldoende :))
23-03-2012 10:24

Avatar

Mijn vriendin heeft een kat en die hoorden we een keer in de nacht heel hart mauwen we dag ten dat de kat nu kittens zal krijgen aleen
We weten niet of ze wel kitens krijgt en of wanneer en waar die geboren moeten worden ik vraag me dus af of u atfies heeft voor ons
28-02-2013 16:18

Avatar

Hallo ik heb kat die buiten woont e totaal niet naar binnen kan en ze is dik en heeft een bolle buik hoe kan ik zorgen dat ze genoeg warmte krijgt buiten bij de bevalling want ze woont in een schuurtje waar niemand in kan
02-05-2013 22:13

Avatar

Mijn poes is zwanger. (Ze is nu ongeveer 9 weken zwanger). Maar ze is klein voor haar leeftijd. Daar maak ik me zorgen over. Nu slaapt ze heel veel, normaal wil ze dolgraag naar buiten, maar nu kan het haar niet veel schelen. Ook kwijlt ze heel veel. Is het een teken dat het elk moment kan gebeuren? Dit is voor ons allebei de eerste keer.
07-06-2013 15:04

Avatar

Hallo allemaal,
mijn poes is hoogzwanger en is super dik! als ze even weg is denk ik dat ze ligt te bevallen. Maar hoe weet ik wanneer ze moet bevallen?
02-06-2014 14:36

Avatar

Hoi. ik heb een poes die zwanger is. ze is al vaker zwanger geweest. ze moet over 4 dagen bevallen maar ze slaapt erg veel nu en wilt niet zo veel meer lopen (als je haar roept komt ze niet zo veel meer) hoe weet ik of ze een van deze dagen gaat bevallen? haar tepels zijn al erg dik en haar buik is ook dik. hoop dat iemand antwoord.
10-05-2016 16:55Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Mijn kat