Rakker

Hoe kan ik mijn hond leren dat hij geen poezen meer moet vangen?

Ik doe deze vraag omdat hij altijd achter poezen aanzit. Ik vind dat zo zielig voor die beesten! Ik bedoel hiermee dat als mijn hond een poesje ziet, er gelijk achteraan gaat.

Antwoorden: Rakker

Avatar

Op hondentraining gaan...
29-03-2008 12:09

Avatar

Je hond laten wennen aan katten
04-01-2009 21:56

Avatar

Ik heb een paar vragen voor je:
1. Heb je de hond al van pups af aan
2. Als je de hond van pup af aan al in huis hebt, dan moet je hem geleerd hebben om achter katten aan te gaan, hij doet het niet zomaar, of je hebt hem nooit eerder gestraft als je hond achter een kat aan ging.
3. Als je een oudere hond hebt genomen, bijv. uit een asiel, kan het zijn dat de vorige eigenaar hem achter katten aan heeft laten rennen.

Nu even back to basics. Een hond gaat niet achter katten aan omdat hij ze wilt opeten o.i.d., maar meer om te spelen. Een hond ziet het alleen maar als een spelletje: de kat staat stil, rent weg, de hond rent erachter aan, de kat staat stil, de hond stopt, de kat rent weer weg, de hond gaat er weer achteraan.

Voor de hond is het gewoon een tik-spelletje, en geen agressie naar de kat toe...
27-03-2009 11:17

Avatar

Als je mensen in je om geving heb die katten hebben vraag dan of je de hond bij ze in de buurt mag zetten.
hou de hond aan de riem en laat de kat rustig aan de hond wennen. als die goed gaat steeds de riem wat losser doen. en voor al de hond en de kat samen te gelijk aan dacht geven. ook is het belangrijk dat je hem als hij niks doet te belonen.

ps oevening baard kunst
09-07-2009 19:14

Avatar

Mijn hond flipt helemaal als hij een kat ziet of het woord kat hoort. we hebben haar al vanaf dat ze een pup is en we hebben haar nooit gek gemaakt ofzo met telkens poes te zeggen. als ze een kat ziet rent ze er keihard achter aan maar wij hebben een stafford en die zijn best stevig en ik zie nooit dat ze af remt ofzo...
nu wil ik graag een poesje maar ik ben zo bang dat als ik zou proberen katten in de buurt te doen dat het toch fout gaat of dat de kat mn hond een krab geeft ofzo... ik weet echt niet wat ik moet doen...
ze is toen ze pup was gebeten en nu kan ze zowieso niet echt met dieren overweg...
04-11-2009 11:48

Avatar

Ik heb mijn hond net 1 dag het is een schat van een hond zij is 1 jaar oud.een kruizing tussen een stefford/bullterrier.
ze is lief voor de mens kind en honden maar absoluut niet van katten daar wist ik niks van wij hebben nog 4 poezen thuis maar het is nu al een drama ik weet nu niet wat ik moet doen.maar vindt het ook niet goed om de hond weer weg te moeten doen. dus zou iemand mij kunnen helpen ik weet even geen raad.
11-06-2011 14:08Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Rakker