Afstand van de wolf

Hoe veel kilometer kan een wolf in één dag afleggen?

Ik ben bijna 14 jaar en ik schrijf graag. Het verhaal waar ik nu mee bezig ben wil ik, als het af is, opsturen naar een uitgever. In dit verhaal spelen wolven een belangrijke rol. Magische wolven, dat wel, maar ik wil de informatie in het boek wel een beetje kloppend houden. De wolven rekenen niet zoveel in kilometers als het gaat om afstand, maar in wolfsdagreizen. Een wolfsdagreis is de afstand die de gemiddelde wolf met een gemiddeld tempo in één dag of nacht aflegt. Maar wil ik dat gebruiken, dan moet ik wel eerst weten hoe ver een wolf ongeveer kan lopen in één dag. Dit is belangrijk voor de rest van het verhaal.

Antwoorden: Afstand van de wolf

Avatar

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan houden. De wolf is een goede renner, maar kan ook goed zwemmen. Ze zijn in staat zich snel te verplaatsen, met een topsnelheid van 45 tot 50 km/u. Normaal leggen ze 50 tot 60 kilometer per dag af, maar er is een geval bekend waarin een wolf op één dag 190 kilometer aflegde. Doorgaans zullen ze binnen hun territorium blijven, maar zonodig kunnen ze in hoog tempo nieuwe gebieden verkennen

Bron wikipedia
01-11-2010 12:25Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Afstand van de wolf