Loslopende hond

Hoe ontwijk je een loslopende hond?

Als je tijdens een wandeling of fietstocht door een loslopende hond wordt benaderd (en je bent er bang voor) kijk je de hond dan in de ogen of juist niet. Misschien zijn er andere methodes om honden van je af te schudden?

Antwoorden: Loslopende hond

Avatar

Een hond ervaart jou als niet bedreigend, als je hem niet in de ogen kijkt, maar juist langs hem heenkijkt. Net doen alsof hij er niet is en doorlopen of doorfietsen. Helaas voelt een dier het als je bang voor hem bent, dus straal zoveel als mogelijk een onverschillige houding uit.
Sanne | 11-11-2007 11:34 0.0

Avatar

Je moet je indenken, dat als je gebeten, of aangevallen wordt, dat dat geen pijn doet:D helpt bij mij ook altijd, dan moet je gewoon denken: 'wat maakt het eigenlijk uit?" dan ben je vanzelf minder bang!
11-11-2007 12:04

Avatar

Zorg ervoor dat je zelfverzekerd loopt en als ze aan je snuffelen gewoon zonder naar hun te kijken doorlopen niet rennen want dan komen ze achter je aan
Jordyknordie | 22-11-2007 20:03

Avatar

De hond vooral niet aankijken en NIET hard weglopen. Dan lijk je namelijk op een prooi en is het voor de hond leuk om achter je aan te komen. Een loslopende hond "die niet op zijn eigen terrein" loopt zal vrijwel nooit bijten. Die kans is groter als je op zijn territorium komt. Een vrij loslopende hond zal hooguit naar je toe komen om even aan je te snuffelen (kennis te maken). Ik kan me voorstellen dat, als je bang van honden bent, dat dit een bedreiging lijkt.
29-11-2007 09:52

Avatar

Niet aankijken is inderdaad heel belangrijk, ik heb met mijn hond op een hondencursus gezeten waar dat onderwerp op een gegeven moment ook ter sprake kwam. Ook moet je niet 'zelfverzekerd' lopen want met een zelfverzekerde houding maak je je vaak groter, dat kan voor de hond uitdagend zijn, omdat hij dan denkt dat jij de aanval in wilt zetten. Als je honden bekijkt die op het punt staan te gaan vechten zal opvallen dat ze zich zo groot mogelijk proberen te maken en elkaar doordringend aankijken. De beste manier is dus gewoon zo onopvallend mogelijk en vooral ook RUSTIG lopen en de hond volledig negeren.
28-12-2007 21:06

Avatar

Weet je wat zo vreemd is: Op de openbare weg mag een hond NIET loslopen, maar moet altijd aangelijnd zijn.
En nu gaan wij ons afvragen hoe we het beste een loslopende hond kunnen ontwijken als we bijv. aan het fietsen zijn...omgekeerde wereld...Helaas...
30-12-2007 03:59

Avatar

Ja,weet ik. Maar helaas laten hondenbezitters hun hond in bossen enz. vaak loslopen en als je daar dan aan het joggen, wandelen of fietsen bent...
01-01-2008 23:06Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Loslopende hond